Het starten en onderhouden van uw eigen webwinkel met een PHP script

Geplaatst op 19-07-2022

Een eigen webwinkel stelt u in staat om uw producten online te verkopen. Voor het starten en onderhouden van uw eigen webwinkel kunt u het PHP webshop script van Vrolijk Internet Services gebruiken. Dit script is voorzien van een installatieprogramma dat eenvoudig te doorlopen is. Dit installatieprogramma installeert een volledige webwinkel op uw webhosting pakket.

Heeft u nog geen webhosting dan kunt u webhosting aanschaffen samen met het script. Het aanschaffen van het PHP script en webhosting kan via de website van Vrolijk Internet Services. Wanneer u op deze link klikt, dan zal er een pagina in beeld komen met meer informatie over het PHP webshop script. Onderaan die pagina vindt u een knop waarmee u het script (eventueel samen met webhosting) kunt aanschaffen.

Er worden verschillende betaalproviders ondersteund, zoals Mollie en DigiWallet. Beide betaalproviders zijn eenvoudig via de beheeromgeving van het script te koppelen. Wanneer u een koppeling met een betaalprovider heeft gelegd, kunt u direct via uw website betalingen ontvangen.

Via uw webwinkel kan de klant een bestelling plaatsen door producten toe te voegen aan de winkelwagen en vervolgens af te rekenen. Daarbij zal de klant ook de benodigde gegevens moeten invullen voor de levering van de producten. Zo zal het bezorgadres moeten worden ingevuld. Eventueel kan de klant een afwijkend factuuradres invullen.

Pas na een succesvolle betaling wordt de bestelling definitief en ontvangt u per e-mail de informatie die nodig is voor het versturen van de producten naar de klant. Ook wordt er automatisch een factuur gegenereerd die in de administratie van de webwinkel zal worden opgenomen en die automatisch per e-mail naar de klant wordt gestuurd, zodra een nieuwe bestelling wordt geplaatst.

Als beheerder krijgt u toegang tot een afgeschermde omgeving, waarbinnen op een gebruiksvriendelijke wijze nieuwe producten kunnen worden toegevoegd aan de webwinkel.